نظام براتی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی«ره» و دانشجوی دکتری تخصصی حقوق عمومی در همایش ملی «کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با فساد؛ دستاوردها و چالشها» در تهران سخنرانی نمود.
دکتر براتی در سخنان خود با اشاره به اینکه فساد یک پدیده فراگیر، اجتماعی،سیاسی و اقتصادی می باشد که در تمام کشورها به صورت کم و یا زیاد وجود دارد، گفت: حکمرانی خوب را ضعیف و حاکمیت قانون را به حاشیه می راند و باعث نابسامانی در بازار و فرایند رقابت می گردد. اعتماد و سرمایه اجتماعی را دچار نقصان می نماید، به مشروعیت دولت صدمه می زند و باعث لطمه دیدن درستکاری بخش خصوصی می گردد. وی اشاره نمودند: در مبارزه با فساد عوامل مختلفی از قبیل دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی نقش دارند؛ اما در حقیقت مشارکت مردم و جامعه مدنی نقش کلیدی در مبارزه با فساد دارد. مشارکت مردم و در نهایت جامعه مدنی یکی از مهمترین محورهای استقرار حکمرانی خوب و به نوعی عنصر کلیدی استقرار حکمرانی خوب به شمار می آید.
ایشان ادامه دادند: مشارکت مردم جهت مبارزه با فسادمی تواند مستقیم و یا از طریق نهادهای قانونی واسطه، یا همان جامعه مدنی صورت پذیرد. این مشارکت از یک دیدگاه نیازمند حضوری آگاهانه و سازمان یافته می باشد و از دیدگاهی دیگرمبین آزادی اجتماعات و آزادی بیان می باشد که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم به این موضوع بسیار مهم اشاره شده است. مبارزه علیه فساد بدون پشتیبانی، مشارکت و هشیاری شهروندان نمی تواند به پیروزی نایل گردد.
براتی از فرزندان ممسنی است.